2010. szeptember 3., péntek

Today's talented hero: Karl Dimachki

Pár perccel korábban olvastam egy cikket, ami felhívta a figyelmemet Karl Dimachki-ra. Karl az ausztráliai X faktor indulója volt, és tegnap este sikeresen tovább is jutott. Miért is ő a nap hőse??? Mert túlélte napjaink egyik leggyilkosabb kórát a rákot, és megcáfolta az orvosai kijelelentését, miszerint 3-4 évig nem tud énekelni. Minden erejét összegyűjtve újra megtanult beszélni, és énekelni azok után, hogy eltávolították nyelvének egy részét is.

A válogatón egy zsűritagon kívül mindenki tovább engedte, így szerencsére továbbjutott (végül is Ronan Keating-nek köszönhetően, hiszen az ő szavazata döntötte el). Lionel Richie "Hello"-ját énekelte. Nagyon szépen ment neki, még én is meghatódtam. Le a kalappal előtte.

A videó elején az X faktor szokásos bemutatjuk a jelöltet, a végén pedig értékeljük a jelöltet, mutatjuk a jelenlevő rokonait, ismerőseit dolgok láthatóak, de megéri megnézni. Megfigyelhetjük, amint beszél, és énekel. Fényévnyi távolság van a két dolog között, de ugyebár éneklés közben az akcentus is leküzdhető, valószínűleg ezért is sikerült neki olyan jól előadnia a dalt. Nem volt tökéletes a produkció, mert volt egy kis botlás (szerintem), ennek ellenére brilliáns volt. Remélem fogunk még hallani az énekléséről (csak jókat!!!).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése