2010. augusztus 20., péntek

Az Összefogás dala

Nem vagyok nagy magyar zene rajongó, ami egy részről nem is igazán izgat, de a másikról nagyon is sajnálom. Talán épp azért lett így, mert ma Magyarországon nem kell nagy tehetség ahhoz, hogy valaki albumot adjon ki, vagy tehetségkutatót nyerjen meg. A kedvenceim közé a musicalek és az operák tartoznak, mert azokat nem tudják elrontani, ill. az operát ma már eredeti nyelven éneklik. Szerencsére ezen előadók nagyobb tehetséggel vannak megáldva. Ugyancsak szeretem a több előadós dalokat, mert azok általában jól szoktak elsülni.

Idén a nyár elég rosszul kezdődött, hatalmas esőzések voltak, melyek valamilyen formában mindenkit érintettek/érintenek. Ez volt az, ami a dalt megihlette. A szöveget tekintve azt kell, hogy mondjam dolgozhattak volna még rajta egy kicsit, bár az is igaz, hogy a refrén tetszik. Abszolút favorit a zenei alap, az nagyon jó lett, a zeneszerző hatalmasat alkotott.

Az énekesek előtt meg le a kalappal, hiszen különböző műfajok képviselői, de a dalt nagyon jól fel tudták énekelni. Zséda hangja mindig elbűvöl, és róla el is tudom mondani, hogy élőben is nagyon jó (nemrég részem volt végighallgatni az egyik koncertjét). Szinetár Dóra az egyik kedvenc, és Bereczki Zolit nagyon jónak tartom benne. Csík János ezúttal meglepett (egyszer voltam koncertjükön, és csak egy dal volt, amire azt mondtam, hogy ez jó), és Tóth Gabiról is pozitív a véleményem a dalban.

A videóklipet viszonylag jól megcsinálták, és muszáj megemlítenem, hogy a Haiti megsegítésére készített "We are the world" remakejére hasonlít (szerintem).


Közreműködő énekesek: Bebe, Bereczki Zoltán, Csézy, Csík János, Csipa, Dolhai Attila, Feke Pál, Rúzsa Magdi, Szinetár Dóra, Szomor György, Szvorák Kati, Tóth Gabi, Varga Miklós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése