2010. augusztus 28., szombat

Megasztár 5 vs. X faktor

Az idei év vége a két nagy kereskedelmi csatorna tehetségkutatós versengéséről fog szólni. Az RTL Klub előbb indítja az X-faktort, erre a TV2 is előrébbre hozza a Megasztár 5-öt ->gyerekes nem??? (Végülis a nézőkért és a reklámbevételekért megy a harc, tehát amit mi gyerekesnek tartunk, az nekik élet-halál harc!)

Az első X-es jelentkezők a Vad Angyal főcímdalával Cambio dolor-ral indítottak (az előadásukról inkább No comment), aztán az X-faktornak szánt szerenád...Az X-faktoros kezdés totál hasonlít a Mega első részének kezdetére (túl sablonosnak tartom).
Aztán a TV2 párkeresős húzása ("Ha ön Pintér Zsuzsa írjon a megasztar@tv2.hu címre"), aztán meg az énekelni nem tudó, "My heart will go on" próbálkozás (és az jelölt nem érti, miért nem tetszik).
Az X-faktoron éneket nem, de azt lehet hallani, hogy igen (??? akkor most honnan tudjam, hogy tud énekelni az illető??? - tudom, nem fér bele a műsor időbe). Ráadásul eléggé durva a zsűritől, hogy Leonard Cohen "Hallelujah" dalát (Oké, az Alexandra Burke-s feldolgozását) a többedszöri próbálkozásnál úgy fogadják, ahogy. Ezt nem szabadna tenniük, még akkor sem, ha korábban 120-an próbálkoztak vele, és sokaknak nem volt hozzá tehetsége. A tanár sem tépi szét, dobja ki a kukába a dolgozatot, amit Petőfiről, a 100 éves háborúról, vagy éppen a deriválásból íratott.

A két show műsorvezetőiről csak annyit, hogy Tilla továbbra is jól csinálja, Balázs siralmas, ahogy a laza csávót próbálja adni, de Ördög Nóri legalább jó.

Valószínűleg valami stratégia, hogy a rosszakkal kezdjenek, aztán a már majdnem megsüketült nézőknek bemutatnak pár tehetséges jelöltet, akiket a végén sokszor a zenéhez nem értő nézők csoportja az első körben kiejt. Mindegy, most feladom a próbálkozást, és majd az elődöntőknél kapcsolódom be, talán úgy kisebb csalódás ér majd (remélem).

Leonard Cohen Hallelujah:

Alexandra Burke Hallelujah:


Te melyiket nézed? Szavazás az oldalsávban egészen 2010. szeptember 14-ig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése