2010. augusztus 6., péntek

Katy Perry - California Gurls

Csípem a legújabb videóklipet. Megkóstolnék néhányat a benne látott édességekből, amennyiben valaki elkészítené őket nekem.

Katy Perry néhány éve verekedte be magát a zeneiparba "I kissed a girl" című dalával, ami rögtön sok ember kedvence lett. Ami engem illet, nekem nem tetszik annyira, és nem tartozik a kedvenc kategóriába. Én inkább a "Hot 'n' Cold" című dalért vagyok oda.

A legújabb számhoz tartozó klipp biztosan emlékezetes lesz. Ha másnak nem Katy Perrynek, ugyanis a Rondor Music kiadó plágiumért perli az énekesnőt. Hogy mit is tart "magáénak" a pénzsóvár kiadó? A videóklipben (pontosabban a végén) Mr. Snoop Dogg mond egy olyan mondatot, hogy "California Gurls, I  wish they could be California Gurls.", és a kedves kiadó arra hivatkozva, hogy az egyik zenekarának a Beach Boys "California Gils" című dalának egy sorát használták fel, de azt is átalakítva (az eredetiben nem szerepel a man). A kiadó azt szeretné elérni, hogy részesüljenek a Beach Boys tagjai a jogdíjakból. És akkor jöjjön egy kis csavar: a zenekar elvileg örült annak, hogy Katy Perry ezt a címet adta a dalának, semmi bajuk sincs a szöveggel, ráadásul ők nem akarnak perelni, a kiadó "hisztizik" a pénzért. Vagy talán hazudik az együttes, és jól jönne egy kis mellékes (nehezen hihető)? Talán a kiadó szeretne még több pénzt lenyúlni az énekesektől (ugyanis a beszedett pénz nagy része náluk marad, és soha nem kerül az előadók zsebébe)?

Nemrég került fel Katy Perry hivatalos youtube oldalára az egyik legújabb száma, melynek címe Not like the movies. Első hallgatás után azt mondhatom, hogy tetszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése