2010. július 28., szerda

Az a fránya rádió...

off: kicsit eltér az eddigiektől
Ma megkérdezték tőlem hallgatok-e rádiót. A válaszom nem volt. Meglepődtek!

Néhány ok, amiért kerülöm:
- szeretem, ha a videóklipet is láthatom ezért általában youtube, yahoo...stb. oldalakat használom zenére. Ezek márcsak azért is jók, mert olyanokat is meg lehet nézni/hallgatni, amik Magyarországon nem adnak le...
- nem szeretem a sok felesleges dumát két dal között. A legjobban azt nem bírom, amikor az "egy óra csak zene" dolgokat mondják, és közben két dal között több perc is eltelik, mert ügyebár kell az a fránya reklám a bevétel miatt, illetve azért beszéljen is a bemondó, mert ügyebár őt azért fizetik.
- ki nem állhatom, amikor a dal elejét, végét lecsippentik csak, hogy belebeszéljenek. Számomra ez nagyon élvezhetetlenné teszi a dalt. Már tapasztaltam olyat is, hogy a dalt a felénél "fejezték be", vagy onnantól kezdve jöttek a kommentek. (ha zene minden mennyiségben szlogenek vannak, akkor miért teszik?)
- kívánságműsornál nem lehet azt kérni, amit szeretnénk, mert van egy lista, és ha nincs rajta az általunk választott dal, így jártál, hallgass/kérj/küldj mást.
- és ne feledkezzünk meg az kisípolásról sem. Tudom, hogy vannak bizonyos korosztályok, akiknek nem tesz jót a káromkodás, de amikor a 3 éves gyerek az óvodából úgy megy haza, hogy *******, akkor már teljesen mindegy. A szülőktől épp úgy ellesik, mint a dalokból, és ha már itt tartunk néha nem ártana őket sem "cenzúrázni".
- és az állandó ismétlések. Néhány rádió 1-2-3 óránként leadja ugyanazt a dalt. Ráadásul sokszor meglepetés sincs, hiszen már a hírek után betekintést adnak abba, mit is fognak leadni.
- azt sem szeretem, hogy a játszott zenék egy személy stílusát tükrözi, csak azt lehet leadni, amit a nagy főnök enged (vezérigazgató).

Néhány ok mellette:
- a sok felesleges duma ellenére autóban, munkahelyen jól esik néha egy kis zene, illetve a bemondók ökörködése (ebben az esetben nem olyan hangsúlyos a zene iránti vágy)
- néha eltalálják milyen a jó, élvezetes zene
- hamarabb értesülhetünk a hírekről, mikor nem ülünk gép (net), tv előtt, így innen szerezhető információ arról, hogy mégis mi történt a nap során.

off: most már jöhet a megszokott videó beágyazás
Egy dal 1979-ből a rádió haláláról:) Buggles: Video killed the radio star


A dal egyik kommentje épp arról szól, hogy ma már számítógépes segítség nélkül nem tudnak énekelni, nincs szükség énektudásra, hogy a zeneiparba kerüljenek. Ehhez csak annyit fűznék van ma még énekelni tudó, tehetséges énekes (pl.: Pink). A koncerten derül ki mit is tud valójában az előadó, és nem az albumon.
Egy másik komment szerint a videó visszajött és feltalálta a youtube-ot.
És más kommentek arra kíváncsiak mi lett azzal, hogy a zenei adók (MTV-t említik) klippeket adnak, nem pedig gagyi műsorokat (bocs, realityket).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése