2010. október 16., szombat

Queen - We Will Rock You

Freddie Mercury és a Queen az egyik kedvenc együttesem. A héten egy kisebb, népesebb kompániával ellátogattam a Queen balettre. Az első felvonás nagyon tetszett, a második gyengébb lett. A legjobb barátnőmmel megbeszéltük, hogy jövő hónapban elmegyünk megnézni (még egyszer...).

Szerencsém van, mert a család is Queen rajongó, vagyis leginkább egy szám rajongója, az pedig nem más, mint a "We Will Rock You". Mesteri. A hozzá készült klipjük egyszerű, de nagyon jó lett.


A dalt az idők folyamán többen is feldolgozták. 


Beyoncé, Britney Spears, Pink:
 Az egyik kedvenc a Pepsi reklámhoz készült feldolgozás. A három énekesnő jól megoldotta, még akkor is, ha Britney-nek nem elég erős hozzá a hangja, de így is sikerült megbirkóznia a feladattal. Az elején kicsit rosszul kezd, de később belejön, de ugyanez mondható el Beyoncé-ról is. Pink sokkal jobban énekel, ami érthető is, hiszen az általa képviselt zenei stílus közelebb áll a a Queen stílusához.



Nickelback:
Talán ők állnak zenei stílusban a legközelebb a Queen-hez. A dalt véleményem szerint nagyon jól feldolgozták. Erősebb mint az előbbi verzió. A legnagyobb hátránya, hogy csak 2 perces...



Spongyabob:) :
Nem szabad elfeledkezni arról, hogy a filmesek, és mesekészítők is előszeretettel használnak zenéket. Így történhetett meg, hogy Spongyabob egy dal erejére Freddie Mercury "bőrébe" bújt és elénekelte a dalt társaival. (Mosolyogtatós az eredmény)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése